Hírek/Újdonságok » A legjobb immunerősítő zöldségek és gyümölcsök

Sárgadinnye


A sárgadinnye rengeteg C és A-vitamint tartalmaz. Az A-vitamin segít a bőr egészségének megőrzésében – a bőrünk az egyik legfontosabb védőpajzs a betegségek és fertőzések ellen. Egy kis szelet dinnye a napi C-vitamin szükséglet 80%-át, és a napi A-vitamin szükséglet 120%-át tartalmazza. Ugyanez a mennyiség mindössze 50 kalóriát tartalmaz.

 

 

Spenót


A spenótról talán mindenkinek Popeye és hatalmas izomzata jut eszébe először, de a spenótnak nagyon nagy szerepe van az immunrendszer működésében, a magas antioxidáns tartalma miatt. A spenótot lehet főzve fogyasztani, vajjal és sóval, vagy nyersen salátának.

 

 

Brokkoli


A brokkoli is kiváló C-vitaminforrás, egyetlen virág a napi szükséglet 220%-át biztosítja. Ugyanaz a mennyiség 460 mg káliumot, három gramm étkezési rostot, és négy gramm fehérjét tartalmaz. A brokkolit lehet nyersen fogyasztani, főzve, párolva, vagy sok más főtt étellel együtt elkészítve, és csak 45 kalóriát tartalmaz.

 

 

Sárgarépa


A sárgarépa a napi A-vitamin szükséglet 110%-át, 250 mg káliumot, és két gramm étkezési rostot tartalmaz. Az A-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, valamint a bőr, és a szem egészségében. Egy répa mindössze 30 kalóriát tartalmaz. Fogyasztható nyersen, főzve, párolva vagy levesekben, egytálételekben és ragukban.

 

Csemegepaprika


A csemegepaprika C-vitamin tartalma is nagyon magas, egy közepes paprika a napi szükséglet 190%-át biztosítja. A csemegepaprika emellett tartalmaz 220 mg káliumot és két gramm étkezési rostot. Egy csemegepaprika mindössze 25 kalóriát tartalmaz. A csemegepaprikát lehet nyersen fogyasztani, vagy szinte bármilyen ételt lehet vele ízesíteni.

 

Karfiol


A karfiol ugyancsak jó C-vitaminforrás, egy fej karfiol egy-hatoda tartalmazza a napi szükséglet 100%-át. Ugyanez a mennyiség csak 26 kalóriát tartalmaz, 260 mg káliumot és két gramm étkezési rostot. A karfiol ehető nyersen vagy főzve.

 

Édesburgonya


Egy közepes méretű édesburgonya a napi A-vitamin szükséglet 120%-át tartalmazza. Ugyanez a mennyiség 440 mg káliumot, és két gramm étkezési rostot tartalmaz. Az édesburgonya főzve vagy sütőben sütve fogyasztható.

 

Ezek a zöldségek és gyümölcsök az immunrendszer erősítésének egy ízletes módját kínálják fel. Ha zöld és sárga-narancssárga zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, azzal természetes módon erősítjük és kellően elősegítjük az immunrendszer működését. Tegyünk egy szívességet magunknak, ha legközelebb a piacon járunk: szerezzük be a természet immunerősítőit!