Hírek/Újdonságok » Hogyan ültessünk rózsát

Hogyan ültessünk rózsát

Rosengarten

Sokszínű szépség

Fajta, szín és forma tekintetében is nagyon változatosak ezek a virágok: ott vannak az arisztokratikus bájú tearózsák, a romantikus kúszórózsa, impozáns rózsabokrok vagy törperózsák, amik tenyérnyi helyen is elférnek.

Akár egy ritka példányt keres virágoskertjébe, akár rózsaboltívet tervez a bejárathoz vagy új növényekkel szeretné beültetni erkélyét, le fogja nyűgözni a rózsák sokszínűsége.

 

 

 • Megfelelő kíséret

  Mit ültessünk a rózsa mellé?

  Jó társaságban pompázik a virág: a kúszó klemátisz befedi a hűvös talajt, a levendula pedig távol tartja a levéltetveket. A napimádó palástfű, a sárgán pompázó kasvirág és a szép, kékvirágú szarkaláb ideális szomszédjai a rózsának.

 • Hova ültessük a rózsát?

  Ki a napra!

  A sok fény és a napi átlagos 4-6 óra napsütés alapfeltétel, ha szép virágot szeretnénk. Néhány rózsafajta ugyanakkor inkább a félárnyékos helyet kedveli. Emellett a jó szellőzés sem elhanyagolható tényező. A túl szeles helyeket azonban kerüljük, néhány fajta érzékeny a huzatra.

 • Így gondozzuk a rózsát

  rosen_pflanzen_3

  Óvatosan locsoljunk, rendszeresen trágyázzunk

  A rózsákat csak tartós hőség és szárazság esetén öntözzük. Kivételt képeznek a frissen elültetett növények, vagy ha homokos, száraz a talajunk. A tápoldat ezzel szemben kötelező! Tavasszal trágyázzon, amikor az első levélhajtások jönnek és június-július táján, az első virágzás után.

 • Laza talaj

  Kerüljük a talajban pangó vizet

  A rózsák a humuszban gazdag, laza talajt kedveli. Az ajánlott pH-érték 6.8 és 7,5 közötti. Tipp: hosszabb időszak után tanácsos kicsit pihentetni a földet és a rózsa helyére valamilyen más növényt ültetni.

 • A tél közeledtével

  Védjük a rózsát jégtől, fagytól

  Már ősszel gondoskodjunk a fagyvédelemről. Ehhez halmozzunk 10-15 cm vastagon mulcsot, tőzeget stb. a rózsatövek köré. Tartós fagy esetén nyugodtan terítsünk szét némi rőzsét, fenyőágat az ágyáson. Tél végén ajánlatos az öreg és gyenge töveket, valamint a túl hosszú hajtásokat tövig visszavágni.